.

Globalització, estrès, ciberespai, efímer: són paraules que estan molt presents a les nostres converses, paraules que s´han incorporat al nostre vocabulari resultat de la transformació del món i que defineixen tristament el moment històric actual.

Resiliència és un terme encara força nou en el llenguatge comú, malgrat això, existeix des de sempre, ha format part de totes les etapes de la vida donat que és inherent a ella mateixa. Forma part d´un cicle, com el dia i la nit, el positiu i el negatiu, caure i aixecar-se...

...Caure i tornar-se a aixecar és una acció comú per a tothom i la capacitat de posar-se dempeus, dependrà no només de la profunditat de la caiguda i de les seves conseqüències, si no també del individu en sí mateix, ja que com a característica pròpia, varia a cada ésser viu. A aquesta capacitat, en termes psicològics, se la defineix com a resiliència.

El concepte neix de la física i mesura la capacitat de recuperació d´un material sotmès a algun tipus de pressió. Si ho extrapolem a l´àmbit de la psicologia i l´ecologia, podríem dir també que seria com la vara que avui ens mesura, quan ens sentim propers a col.lapses de qualsevol tipus.

Habitem espais sense armonia, convivim amb una turbulència amenaçadora que ens estressa, espanta i entristeix. D´aquesta manera la vida se´ns presenta complexa i adversa.

Hem decidit treballar al voltant d´aquest concepte, focalitzant-nos en l´adversitat i la superació en les seves diferents etapes i interpretacions, a més d´abordar des de la diversitat de les nostres mirades, aspectes de la societat i de la vida (en qualsevol de les seves manifetacions).

Cada membre del col.lectiu aprofundirà en allò que toca amb la seva obra i al llarg d´aquest any anirà gestant el resultat de la seva reflexió i llenguatge plàstic.

MARCIA YAÑEZ


El meu treball fotogràfic intenta indagar en totes les repercussions possibles, negatives i positives que succeeixen l'ésser un immigrant. Que succeeix amb les creences , l'idioma, la feina, la família. Que pensen i senten sobre la seva qualitat de vida, com la viuen o malviuen, com la gaudeixen o com encaren l'adversitat.
M'interessa fotografiar històries que puguin representar el que els ha significat viure
Fora dels seus països. Com ha estat el grau de dificultat en l'adaptació i acceptació .


"Indúes en BCN"


"Trabajadores"


Marcia Yañez


va néixer a Santiago de Chile el 1974.

Va estudiar Belles Arts a la Universidad de Chile i s’especialitza en fotografia.

Treballà al diari Estrategia com a fotògrafa de premsa i paral·lelament donava classes particulars de fotografia bàsica i laboratori en B/N.

Va treballar com a fotògrafa i laboratorista en creuers pel Carib i Europa entre els anys 2001 i 2003.

Des de l’any 2003 viu a Barcelona on ha ampliat els seus coneixements en fotografia, realiztant diversos estudis de retoc i fotografia digital a l’Escola de la Dona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, a més d’un postgrau en fotoperiodisme a la mateixa universitat.

Ha rebut premis, distincions i ajudes gubernamentals, on destaquen Fondart (Fondo de arte y cultura en Chile) l’any 1999 per a la realització del projecte “Fotografía a Ciegas” que es va exposar al Museo de Arte Contemporáneo MAC Chile. Ha participat en exposicions col·lectives i individuals a Chile i Espanya.

www.ziuka-marciuka.blogspot.com

www.desvelos.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario